Fler tips på resmål

För många så är Amorgos paradiset på jorden och det kan vara svårt att tänka sig en bättre plats att spendera sin semester på. Andra har Amorgos som platsen där de verkligen kan ladda batterierna men tillåter sig att även resa till andra ställen ibland. Olika resmål har ju olika syften. Att bara resa för att vila upp sig är kanske inte alltid så kul eller givande. Ibland behöver man en stökig storstad för att få perspektiv på sin tillvaro eller för att fyllas med nya idéer och perspektiv. Här kommer några tips på resmål för dig som vill vidga dina vyer.

amsterdam-3714591_640.jpg

Amsterdam

Med sina kanaler har denna huvudstad fått många som besökt staden att fundera på om de kanske ska ta och flytta dit. I stora delar av Amsterdam är bebyggelsen låg och kanalernas charm ständigt närvarande. På något sätt så känns det inte som en storstad, utan som en enda gigantisk mysig mellanstor svensk stad. Fast med ett betydligt bättre utbud.

hvar-62677_640.jpg

Hvar

Denna kroatiska ö är kanske inte lika enkel och prestigelös som Amorgos, men den är helt klart (nästan) lika vacker. Hvar har länge varit ett tillhåll för rikt folk med dyra båtar, men vanligt folk hittar hit i allt större utsträckning. Och de trendiga barerna, vackra stränderna och mysiga byarna är ju till för oss alla. Prisnivån på ön är något högre än på andra öar i Kroatien.

coffee-3067547_640.jpg

Wien

När det är vinter och kallt ute hemma i Sverige är det dessvärre rätt kyligt i Grekland också. Bättre då att åka till en stad som har gjort mysfika till en konstform. I Wien finns gott om klassiska konditorier och mer trendiga caféer och man kan spendera en hel helg med att bara äta sig i genom alla goda bakverk som finns här. Från Apfelstrudel till Sachertårta. Mums!