En måltid består ofta av olika meze till att börja med. Meze är ett samlingsnamn för olika smårätter, ungefär som tapas. Typiska meze är oliver, olika grekiska ostar som Haloumi eller fetaost. Det är vanligt att sällskap delar på ett antal olika smårätter.

Meze följs sedan av en huvudrätt. Klassiska rätter som du inte får missa är souvlaki som är spett med fläsk eller kycklingkött, moussaka som är en varm auberginebaserad rätt eller färska fisk och skaldjur. På Amorgos fiskar de små bläckfiskar som är en lokal delikatess. Annars är soppor vanligt förekommande och är du inte så hungrig kan en härlig soppa vara en perfekt måltid. Bönsoppor är populära och lite matigare.

De grekiska efterrätterna är ofta söta och filodeg och nötter är vanliga beståndsdelar. För att söta rätterna använder de ofta honung eller en söt sirap. Dock är det ganska ovanligt att äta efterrätter efter middagen. Istället tar man sötsakerna till eftermiddagskaffet eller mitt på dagen som en slags lunchmåltid. Efter middagarna äter man snarare frukt eller på sin höjd lite glass.

De flesta byarna på Amorgos erbjuder ett rikt utbud av restauranger och tavernor. Precis vid stränderna finns det risk för turistfällor och för de genuina upplevelse ska du ta dig bort från de turistiga platserna. Restaurangpriserna är dock generellt väldigt attraktiva här.

 

Restaurangtips
I Katapol får man inte missa Diosmarini's som ligger vid vattnet och serverar utsökt mat. Dessutom känner man sig riktigt väl omhändertagen här och den lugna atmosfären gör att man bara njuter. Är man sugen på pizza i Katapola ska man gå till Erato. Andra bra restauranger i Katapola är Corner Taverna och Karamel.

Strax innan Mouro Beach ligger den ekologiska tavernan Anemolithi som serverar underbart god mat och bjuder på lika trevlig utsikt.

I Egiali lir man inte besviken om man besöker Erontas Kai Meli eller Ambrosia Gallery Restaurant.