Sandstränderna är emellertid väldigt fina och bland annat finns en lång sandstrand i Egiali, Maltezistranden i Katapola men de kanske mest populära stränderna är Mouros och Agia Anna.

Agia Anna
Agia Anna är en av Amorgos mest berömda stränder. Stranden fick sin berömmelse med filmen Det stora blå av Luc Besson där bland andra Rosanna Arquette och Jean-Marc Barr fanns på rollistan. Agia Anna ligger nästan dold under ett gäng branta klippor på öns södra kust. Läget är onekligen dramatiskt och sceniskt. Högst upp på klipporna ovanför stranden ligger det kända klostret Panagia Hozoviotissa. Agia Anna är det populäraste badresmålet från Chora och det är två olika strandremsor som sticker fram efter klipporna.

Vid Agia Anna är havet vackert blått och det är svårt att inte bli badsugen vid ett besök. Många väljer att simma ut en bit i Medelhavet och njuta av vyn tillbaka mot stranden, klipporna och klostret på toppen. Det är en badutsikt som är svår att få någon annanstans i Europa. Det är tillåtet att vara naken på stranden, vilket kan vara bra att vara beredd på. Det finns inte så stort utbud av restauranger eller matställen vid stranden varför det kan vara smart att packa med en matsäck.

Mouros
En annan populär strand är Mouros. Mouros ligger på öns sydöstra spets i närheten av byn Vroutsi. Mourous bjuder på en enastående vy med stranden, havet och klipporna. Här är vattnet så klart som det kan bli och så turkost att man lätt kan tror att det är en photoshopad bild man tittar på. Stranden är ganska liten och består av storkornig men slät sand. Sanden påminner nästan om grus och är mer grå än den klassiska gulvita sanden.

Även om Mouros är en populär strand så är det i princip aldrig risk att du behöver trängas. Här finns det gott om plats att sprida ut sig på. På ena sidan av stranden håller nakenbadare till medan det på andra halvan gäller att ha badkläder på.

Promenaden till och från stranden kan vara lite besvärlig med snäva stigar. Det kan därför vara klokt att ha på sig ordentliga skor när du ska dit.

Maltezi
Maltezistranden ligger i Katapola. Här möts du av en vindskyddad miljö med stilla och vackert vatten. Till stranden tar du dig enkelt med badbåtar som plockar upp och släpper av folk vid hamnen ett par gånger i timmen. Det går även att promenera till stranden från byn. Många turister gillar Maltezi och promenaden från Katapola är vacker. Det är mer eller mindre konstant sol på hela stranden, så det kan vara klokt att ha med sig ett parasoll om du vill pausa från den gassande solen.

Bra hotell på Amorgos >>