Den klippiga och vilda naturen med de dramatiska bergen och den sceniska utsikten blandat med de kalkvita och blå byarna gör ön till en vacker och magisk plats. Dessutom är Medelhavet alldeles klarblått och klart här. Men givetvis finns det även speciella platser och attraktioner att besöka även på ön.

Panagia Chozoviotissa
Panagia Chozoviotissa är ett berömt kloster som ligger på ön. Klostret ser på håll ut som en stor vit kub som ligger mitt i berget. Klostret finner du nära huvudstaden Chora. Placeringen av klostret uppfattas av många som något udda placerat. Dessutom är byggnaden lite speciell och på sina ställen är det bara fyra meter brett mellan ytterväggarna. Hur som helst så är ett besök till Panagia Chozoviotissa mer eller mindre ett måste vid en vistelse på Amorgos. Om inte för själva klosterbyggnaden så för den makalösa utsikten från platsen. Havet är fantastiskt vackert härifrån och vyn milslång. Det kan vara klokt att tänka på att det är ett kloster varför du bär klä dig välvårdat vid ett besök. Kutym är täckta ben och armar. Klostret är öppet för besök varje dag, men under tidig eftermiddag håller de stängt.

Amorgos Diving Centre
För den som är intresserad av att dyka så erbjuder Amorgos strålande möjligheter till det. I närheten av ön finns det många vackra platser under havsytan att utforska och fisklivet är brett. Det finns inga maffiga korallrev, men för den dykintresserade är det en rolig utflykt. Amorgos Diving Centre ligger i Egialis och erbjuder säkra dykningar av toppklass.

Moni Hozoviotissis
Moni Hozoviotissis är en spirituell liten vit byggnad som ligger inbäddad klipporna högt ovanför havet. Fortfarande bor ett antal munkar i den otroliga byggnaden som ligger på öns östra kust nedanför Hora. Munkarna som bor här ger gärna en guidad tur i omgivningen, utan kostnad. De tar dock gärna emot små donationer som tack. I det lilla klostret huserar även en gammal ikonbild som hittades i havet nedanför klippan där klostret är beläget. Troligtvis har ikonen sitt ursprung i Jersualem. Även här gäller det att respektera att det är ett kloster och klä sig anpassat efter det.

Katapola
Katapola är en vacker liten by som ligger längs den kurviga kustlinjen mitt på västra sidan av ön. Katapola ligger i en dramatisk bukt där Amorgos är som lummigast. Det är lite besvärligt att ta sig dit, men väl värt mödan. Här kan du hitta kvarlevor från den gamla staden Asteria på Kreta liksom en gammal mykensk begravningsplats. Hamnen är även den otroligt vacker och upp för klipporna kan du vandra och nå fantastiska platser. Katapola har inga ordentliga hotell men det finns ställen som erbjuder övernattning och ett antal enklare restauranger.

Eftersom man sannolikt åker via Santorini för att ta sig till Amorgos är det många som väljer att spendera 1-2 dagar för att upptäcka några av Santorinis mysiga byar.